Tänään alkaa koululaisten joululoma. Pienen pieni rutistus vielä tässä aamusella, klo 9 todistusten jako ja sitten parin viikon joululoma alkaa. Eilen illalla koko kylä oli kirkossa viettämässä lasten joulujuhlaa.
Joulumieltä ei vaan meinannut millään saada, kun mekin tuosta reilun puolikilometriä kävelimme kirkolle pimeää ja kuraista tietä pitkin, satoi ja tuuli puhalsi kovaa.
Kirkossa sitten astui kuin toiseen maailmaan. Kiva pieni tuokio siellä kuunneltiin lasten laulamia joululauluja ja veisattiin virsiä.
Hyvin vähän olen mitään joulun eteen tehnyt, mutta onhan tässä vielä aikaa. No olenhan pikkuleipiä leiponut jo pariinkin otteeseen, kaikki syöty!!!!!! Varsinaisia piparkakkuja kokeilin leipoa gluteenittomista jauhoista ja hyvin onnistui, ne olen jemmannut piiloon joulunpyhiä varten. Sinappia tein TAAS oikein suvun kiusaksi, jokaiseen huusholliin purkki. Sinappi on sellaista vähän ärmänttiä, toiset tykkää toiset ei. Sinappi onkin ollut sellainen kestoperinne mulla jo varmaan yli 20 vuotta.
Jaahas nyt juniori tuli kotiin, pitää mennä tsekkaan todistus...

EDIT. Äitee voi olla tyytyväinen lapsensa koulumenestyksestä!!!