Tänään lähdimme Kallen kanssa polkupyörillä tuohon läheiselle Valijärvelle. Matkaa sinne vain 7 kilometriä, joten oikein sopiva hellepäivän pyörämatka. Hieman evästä mukaan ja juotavaa, sitä pitää olla näin kuumalla. En ole uinut moneen vuoteen ja rima oli nytkin aika korkeella, sillä vesi oli törkeen kylmää kun sinne järveen kahlasin. Toki äkkiähän siihen veden raikkauteen tottuu ja lopulta siitä nauttii. Tietty en ole tuollaiselle 13-kesäiselle pojalle nyt parasta seuraa, kun olisi pitänyt hyppiä laiturilta ja rantapallolla leikkiä ja tehdä ties mitä. Toivottavasti lapseni ei nyt saanut traumoja. Ranta ei vaan nyt ollut ihan otollisimpia mihinkään rantaleikkeihin, vaikka kauempaa katsoen saattoi luulla että vähintään Zumbaan kun koitin ajaa edelleen näitä rakkaita paarmoja huitsin nevadaan.
Kun oli taas vaatteet päällä ja polkastiin eteenpäin, saimme tämän päivän saldoksi 23 km liikuntaa, kierreltiin eri kautta kotiin.
Kyllä nuo pienet metsä ja peltotiet ovat ihania näin suvella. Apilat ja matsämansikat tuoksuu, pitää vaan malttaa tuoksutella jos siihen mahdollisuus. Tänäänkin löysimme aivan ihana tien jota olemme kyllä joskus menneet autolla, mutta se on ihan eri kun menee autolla.
Huomenna lähdemme Kiipulle katsomaan mammaa ja pappaa. Sinne onkin sitten vähän pidempi matka, eli n. 23km.
Laulaa vois vaikka:"Mummolaan kun pyöräilemme...."