Kuten jo aikaisemmin kirjoituksissani mainitsin, ostin innostuksissani matonkudetta "hieman" liikaa. Päätinkin sitten että teen pyöreän maton virkkaamalla. No eihän siitä mitään mattoa tullut, vaan jo heti virkkauksen alussa tulin toisiin ajatuksiin. Virkkasinkin pyöreään lappuun, halkaisijaltaan n. 20cm, reunaa suurinpiirtein saman verran. Mietin mihin sitä voisi käyttää, no vaihtoehtoja paljon. Kukkaruukun päälliseksi sopisi näin keväällä, sen voisi täyttää vaikka valkosipuleilla ja viedä tuliaisiksi, pääsiäisen aikaan suklaamunia täyteen ym ym..
Äsken tuossa virkkailin vauvan tossuja ja lankakerä karkaili koko ajan. Tuo virkattu "astia" lattiallle ja kerä siihen. Juuri tuollaista olen kaivannut jo pitkään. Minulla sellainen tapa että teen langoista kerän, vaikka ei olisikaan vyyhtilangasta kyse. Silloin kerä pyörii pitkin lattiaa. Nyt lanka pysyy lähellä ja kerää pyörii hyvin, mutta astiassa.
Matonkudetta virkkasin kiinteillä silmukoilla, numero 8:n koukulla, joten siinä ei kauaa nokka tuhissut kun tuli valmista.