Facebookista löytyi ryhmä, joka kolahti itseeni ihan täysillä. Ryhmän perustaja on Tamperelainen pappi Minnamaria Tammisalo.
Ideana on että surevalle leskelle neulotaan pieni hartiahuivi, miespuoliselle kaulahuivi.
Idea on levinnyt ympäri suomea kulovalkean lailla ja nyt monella paikkakunnalla neulotaan huiveja jotka pappi ojentaa siunaustilaisuudessa.
Tänne Forssan suuntaankin on tulossa oma ryhmä. Kokoonnumme ensimmäisen kerran 21.5.2019 Janskun Lanka & Janskun ompelupajalla klo 17.00.
Oman paikkakunnan seurakunnasta voi asiaa tiedustella tarkemmin jos asia tuntuu innostavan. Facebook ryhmästä löytyy tiedostoista ohje tähän Nikolai-huiviin sekä lista koko suomen seurakunnista. Huiveja voi tehdä myös muilla ohjeilla, kannattaa ohjeen tekijältä kysyä ensin lupa.  Listaan pikkuhiljaa alkaa tulla yhteyshenkilöiden nimiä ja keräyspisteitä.
Facebookryhmä on Lohtuhuivien lähettiläät, linkistä pääsee suoraan sivustolle.

https://www.facebook.com/groups/229892764532525/

Itsellä valmistui ensimmäinen huivi, ehkä väriä on liikaa ehkä ei. Tämän huivin on tarkoitus lohduttaa ja siksi tein sen värikkäästä langasta. Samalla neuloin huiviin omia ajatuksiani, toivottavasti ne lohduttavat saajaa.
Itse olen antanut huiveja myös elämän vaikeissa tilanteissa oleville.

Laitan huiveista kuvia tähän samaan postaukseen, sitä mukaa kun valmistuu.

Kunstgarn lanka 75% villaa ja 25% nylon. 100g n. 420m. Värinumero 07. Lankaa meni melkein koko kerä eli 100g, puikot 3mm.

 

lohtuhuivi1.jpg

Lankana Katia ole socks duetto, väri 8806. 

Lankaa meni 90g, puikot 3,5 mm. Kerästä olisi tullut hiemn isompikin, tässä huivin kärkiväli 160 cm. Kerässä 100g.

lohtuhuivi2.jpg

 

lohtuhuivi2.2.jpgElegian Kinuski lankaa tähän huviin kului 86g. 4mm puikoilla. Huivin pituus 160cm.

lohtuhuivi3.jpg


Lanka Red Heart mohair mix a' 50g, kului 2 kerää. Koukku 4mm. Pylväitä ja koristereuna, ohje seuraavan huivin yhteydessä alapuolella.


lohtuhuivi6.jpg
 


Lanka Red Heart mohair mix a' 50g, kului 2 kerää. Koukku 3mm. Pylväitä ja helppo "pitsireunus" molempiin reunoihin. Taitettuna ihan kiva. Pitsin ohje 2kjs, 2p, 2kjs, 2p.


huivi6.jpgpinkki.jpg

 

lohtuhuivi5.jpg

 

sirkanhuivi.jpg

Tämä harmaa tehty lahjoitetusta langasta. Lankoja lahjoittamalla voi myös osallistua jos ei syystä tai toisesta itse tee käsitöitä.

lahjoituslankahuivi.jpg

 

irjlalle.jpg