Sain ystävältäni tuliaiseksi itse tehtyä saippuaa kauniissa pellavalangasta tehdyssä pussukassa. Samalla hetkellä kun hän ojensi saippuapussukan minulle, tiesin että saippuan valmistusta tulen kokeilemaan. Siskoni toi seuraavana päivänä saippuaa joka valmistettu tammanmaidosta, olin ihan myyty. 
Tilattuani saippuan valmistukseen tarvittavat ainekset Limepop nimisestä verkkokaupasta, tutkin asiaa tarkemmin, että olisin sitten "viisas" kun tilatut tuotteet kotona.
Mainittakoon että en lipeällä enkä eläinrasvalla aloittanut tätä uutta harrastustani, enkä tule koskaan niin tekemään. Mutta luonnon aineksilla kyllä tykkään asioita tässä maailmassa tehdä.

 

Tässä tarvikkeet 2 kg saippuamassaa, valkoinen sisältää vuohenmaitoa toinen saippuamassa kirkas väriltään sisältää runsaasti glyseriiniä ja on kasvipohjainen.
Lisäksi tuoksuöljy kermatoffee, sitruuna ja kahvi ja muutama väri.

saippua1.jpg

Kirkkaan saippuamassa paloittelua ennen vesihauteeseen pääsyä.

saippua1-2.jpg

Tässä ensimmäiset maitotölkissä valettua saippuaa. Paloittelin mielen mukaan, nuo neliskanttiset päät oli kauneimmat.
saippua1-3.jpg

Seuraavaksi halusin tehdä kaksivärisen saippuan. Ensimmäinen otos oli sellainen että laatat irtosivat toisistaan. Uusi sulatus ja pikku "taikoja" peliin. Pudottelin pehmeään massaan leikattuja kovia paloja siihen pinnalle, ikäänkuin tarttumapinnaksi.

saippua1-4.jpg

Hyvin tarttuivat toisella kertaa nuo massat toisiinsa ja sain hauskan näköisiä paloja.Palat on kaikki hieman eri kokoisia mutta se tekee niistä vaan entistä persoonallisempia.

saippua1-5.jpg

Innostuin vielä koristelemaan pakettejani. Näitä tehdessä unohtui kyllä kaikki muu maailma, olin ihan omassa kuplassani hetken aikaa. Ettei vaan olisikin tullut kuplasaippuaa??

saippua1-6.jpg


Sitten vielä muutama lähikuva näistä herkuista.

saippua1-8.jpg

 

saippua1-9.jpg

 

saippua1-7.jpg