Kikka haastoi minut nolojen tilanteiden meemiin. Mietin ja mietin pääni puhki, että mikä olisi sellainen juttu, mikä olisi nolottanut. Luulinkin jo olevani lähes täydellinen, kunnes tuli mieleen ihan lähiaikoina tapahtunut juttu.
Meille vedettiin kunnan vesi parisen viikkoa sitten. Kaivurin piti kaivaa noin 700 metrin matka vesiputkea maan alle, jotta meidänkin tönöön saataisiin kunnon juotavaa. Asumme joen varressa. Vesi tuotiinkin sitä toista puolta jokea, meidän kohdalle. Olimme kaivinkoneurakoitsijan kanssa katsastaneet jo paikan mistä vesi tulisi meidän puolelle jokea. Hän kysyi paljonkoos vettä siinä kohtaa jokea olisi. Sanoin hänelle että noin kolmisenkymmentä senttiä. En tosin tullut maininneeksi, että veden alla saattaisi olla metri tai pari upottavaa liejua.
No kaivinkonemiehet sitten olivat siinä meidän kohdalla. Katselin ikkunasta, että hyvinhän kaikki sujuu. VIELÄ!!!!
Kaivinkoneita oli kaksi, toinen kaivoi maan auki ja toinen sulki. Ensimmäinen kaivuri lähti jään yli ylittämään jokea. Jää tietysti petti koneen alta, eikä aikaakaan kun se oli siellä jo "kurkkuaan" myöten pulassa. Oli kuin kusiaispesään olisi sohaistu, kun miehiä meni ja tuli edestakaisin. Ajoivat mönkijällä ja taisivat jonkinlaista ääntäkin pitää. Joku taisi mainita, että eihän tässä pitänyt olla vettä kuin se kolmekymmentä senttiä. Tässä vaiheessa minuakin alkoi jo oikeen jännittään.
Toinen kaivuri ei sentään yrittänyt alkaa tuuppimaan sitä ensimmäistä, siellä joessa olevaa, vaan ihan nätisti kiersi pidemmän kautta, siis noin 1,5 km. Ehkä se ajatteli, että parempi virsta väärää kuin vaaksa vaaraa, (toi oli olevinaan "kevennys").
Tämä kaivuri numero kaksi, yritti vetää tätä toista tuloksetta aikansa sieltä joesta, mutta ei se sieltä minnekkään liikahtanut.
Tässä vaiheessa kuvioihin astui "Kirsi Media". Tietysti kaiken varalta kuvat piti ottaa sellaiselta hengenvaarattomalta etäisyydeltä, KAIKEN VARALTA. Olisihan joku saattanut muistaa minut nähtyään, sen minun kuuluisan kolmekymmentä senttiäni!!!!!
Siinä aikani kuhkittuani pitkin pusikkoja, saapui myös oikea hinuri paikanpäälle. Siinä sitten hinuri ja se toinen kaivinkone saivat onnellisesti jokeen uponneen kaivurin pelastettua. Aikaa tähän ei mennyt kuin noin nelisen tuntia!!!!
Mielestäni tämä oli jo aika kohtuullisen nolo juttu!!!!!!

Tässä vielä parisen kuvaa, niin kuin dokumenttina tapahtuneesta!!!!!!!

498820.jpg

...ja se näky oli kauhia!!!!

498821.jpg

Annoin vahingon kiertää ja laitoin haasteen seuraaville kolmelle, siis Anskulle, Annitannille ja Maissille!!!