Isäni täytti 87-vuotta ja tein hänen juhliinsa lohivoileipäkakun. Oli minulla ihan ohjekkin tähän kakkuun, mutta enemmän sävelsin itsekseni sitä mukaa kun tein. Kakku painoi melkein 4kg joten siitä riitti isolle sakille hyvin ja jäikin vielä.
Leipänä käytin Fazerin ruispaahtoa(2 iso pakettia), jota kostutin vedellä hyvin vähän.
Lisäksi perkasin kilon savulohen(sauvasekoittimella pieneksi + tuo kermaviili), 200g kylmäsavulohta, 7 kananmunaa, punasipulin, 200g juustoraastetta, purkin kermaviiliä, purkin smetanaa (2dl), 800g tuorejuustoa(maustamaton, paprika-sipuli) Hienonnettua pun. paprikaa, Hienonnettua maustekurkkua (4kpl) Tilliä (puntti)
Kaikki ainekset sekaisin ja kerroksittain leivän kanssa. Tein niin että 3 x 3 leivän palaa. Iso kakku tuli.

Koristeluun 2prk kermaa ja 1prk smetanaa ja 1/prk tuorejuustoa ja vähän suolaa.
Yritin pursotella reunaan nättiä koristetta, mutta ei siitä oikein mitään tullut kun ekaa kertaa kokeilin sitä. Päälle salaatinlehtiä, kylmäsavulohta 200g, kirsikkatomaattisydämiä, kurkkukukkia, herneenversoja ja viinirypäleitä.
Tässä ohjetta noin suurpiirteisesti.

WP_20160827_10_17_02_Pro.jpg